Loading...
Geo · Eng

Kindergarten In Mtskheta

Project information
Our service Architecture
Year 2016
Location Narekvavi / Mtskheta / Georgia
Area 650 Sqm
Project status Finished
Credits
Project team Nino Tchanturia / Luka Chaganava
Photographer Nick Paniashvili
Project description

Taking into account the function of the building and the existing plot, the kindergarten was divided into two blocks and located in depth, away from the highway. One of these blocks is a single-storey building with main technical and auxiliary units. The second, two-storey section is designed for the main lobby and the rooms for the kids.

The exterior of the building is created by the level differences between the blocks, sloped roofing, wooden facade and roof-mounting systems, which is more consistent with the environment and landscape. The notable detail on the two-storey block is the asymmetrical shape and different coating of the slopes of the windows, that creates the appropriate mood of the kindergarten and brings a joy to the environment.

The yard is arranged in two different levels of active and peaceful recreation areas. The main part of the yard is verdured with different types of plants.

© 2020 NS STUDIO